RECENZIÓ

Új ASICS GEL-NIMBUS™️ 26

ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 Jakub kollégánk szemével


Megérkezett a régóta várt ASICS-újdonság! Nézzük meg közelebbről a vadonatúj ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 modellt!


Első pillantásra szinte ugyanúgy néz ki, mint az előző ASICS GEL-NIMBUS™️ 25, és biztosan nem fogtok ugyanakkora sokkot tapasztalni, mint a tavalyi ASICS GEL-NIMBUS™️ 24 esetében.


A modell cipőtalpa a HYBRID ASICSGRIP új rendszerrel büszkélkedhet, amelyet különböző típusú felületeken megteszteltek. A cipőtalp erőteljesebb, és úgy tűnik, a ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 nem riad vissza sem a burkolatlan erdei utaktól, sem a hótól.

A PureGEL technológia megint az FF BLAST PLUS ECO habbal van kombinálva. Napjainkban nagy hangsúlyt szoktak fektetni a környezetvédelemre, és az FF BLAST PLUS ECO kb. 20%-ban megújuló forrásokból származó bioalapú anyagokat tartalmaz.

Párnázott belső tér. A puha elasztikus nyelv és a kötött gallér segít a cipő könnyebb felhúzásában, és alkalmazkodik a lábfej formájához az állandó kényelem érdekében is. Ezen kívül a még légáteresztőbb felsőrésze is puhább anyagokból készült.

Az ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 modell 25%-kal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással rendelkezik az iparági átlagnál.

 

vonal

Miben is különbözik az előző modelltől?


- A HYBRID ASICSGRIP rendszerű újabb cipőtalp..
- Jobb a cipőtalp tapadása.
- Az FF BLAST PLUS ECO hab 20%-kal több bioanyagot tartalmaz.
- Jelentősen szűkebb lett a lábfej közepétől a sarok felé, és az utóbbi nem annyira előreálló. A stabilitás azonban nem változott.
- Másképpen kialakított fűzés
- A légáteresztő felsőrésze szintén puhább anyagból készült.
- A talpmintázat nem változott, de a középtalp magassága csökkent. Lábujj: 21 mm, sarok: 29 mm.
- A cipőtalp a teljes felületet kívülről fedi, hogy jobban érintkezzen a futófelülettel.

Sound Mind, Sound Body


Lehet, hallottak már a Sound Mind, Sound Body™ szlogenről az ASICS márkával kapcsolatban? Érdekli Önöket, hogy az mit is jelent?

Az ASICS márka története egy egyszerű meggyőződéssel kezdődött: "A futás több mint edzés vagy verseny. A sport több mint játék, és képes javítani a mentális egészségen."

A Sound Mind, Sound Body™ pedig a meggyőződés, hogy az emberek boldogabbak, ha teljesítenek. Ez a mondat az ASICS vezérfilozófiájává vált.

Az ASICS az ókori római szatirikus, Juvenal "Anima Sana In Corpore Sano" latin kifejezésének a rövidítése. Ez azt jelenti magyarul: "Ép testben ép lélek".

vonal

És milyenek a saját tapasztalaim?


Első pillantásra a ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 szinte teljesen megegyezik az előző modellel. Még jobban meglepődtem, miután először felhúztam. A párnázás itt is nagyszerű, még az én nagyobb súlyom mellett is. Azonban úgy érzem, hogy a cipő összességében merevebb, amit helyeslek. Az előző ASICS GEL-NIMBUS™️ 25 modellban fájt a sarkam, amikor X órát álltam a munkahelyemen. Ki kell emelnem a párnázott belső teret és az elasztikus nyelvet is. A cipő nagyon kényelmes, és jól alkalmazkodik, még az én esetemben a magasabb lábfejhez is. Az új HYBRID ASICSGRIP rendszer is remekül működik. Nedves felületen vagy erdei ösvényen futva a cipő mindig megtámasztott, ami az előző modellnél nem mindig volt így. Úgy tűnik tehát, hogy a Sound Mind, Sound Body™ ismét beválik. Ráadásul a ASICS GEL-NIMBUS™️ 25-nél kifogásolt hátrányok is megszűntek, és az új ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 újra a legkényelmesebb cipőmodell lesz.