Hogyan fussunk ősszel

A lehullott falevelekkel borított táj mindenképpen csábít a futásra. Használjátok ki a tél beállta előtti kellemes átmeneti időjárást, és vesszetek el az őszi természetben! Néhány tippet hozunk Nektek, hogy az őszi futásotok még élvezetesebb legyen.

1) FELMELEGEDÉS

Bár hűvösebb időben kellemesebb futni, nem szabad alábecsülni semmit sem. Minden futás előtt felmelegítjük izmainkat, és felkészítjük őket a sportteljesítmények nyújtására.

2) MELEG RUHÁZAT

Az ősszel hideg reggelek és esték jönnek, és akkor melegen kell öltözködni. Hosszú ruhaujjak és nadrágszárak már mindenki számára elengedhetetlenek, sőt, a fázékonyabb futók egy meleg pulcsit vagy kabátot is szívesen vesznek fel.

3) KÉNYELMES CIPŐ

Ehhez a ponthoz valószínűleg nincs mit hozzátenni, a kényelmes cipő a siker alapja. Ha még nem vagytok biztosak a megfelelő cipő kiválasztásában, ne habozzatok, és lépjetek velünk kapcsolatba, szívesen segítünk Nektek.

4) FÉNYVISSZAVERŐ ELEMEK

Használjátok a fényvisszaverő elemeket, hogy a gyenge fényviszonyok között is láthatóak legyetek. Nem kell viszont egyenesen fényvisszaverő mellényt viselni, mert a sportruházat gyártói ezekre a helyzetekre is gondolnak, és ennek köszönhetően a fényvisszaverő elemeket a kiválasztott ruhadarabokon is találhatjuk. Példaként szolgálhat az Asics LITE SHOW kollekciója. Ha még nem akartok túl sok pénzt befektetni a futásra való felszerelésetekbe, a klasszikus fényvisszaverő szalagok is jól megállják a helyüket.

5) IZOMNYÚJTÁS

A futás befejezése után nyújtsuk izmainkat! A nyújtásnak mármint számos előnye van, például növeli a rugalmasságot, megnyugtatja a testet a sportteljesítmény után, de a sérülések megelőzésében is jelentősen segít.

infografika hu