adidas ADIZERO ADIOS 6

A sport-felszerelés és sportruházat német gyártója nemrégiben mutatta be az ADIZERO ADIOS 5 cipőmodellnek az utódját. E középkategóriás újdonság ugyanazt a modellnevet viseli, csak azzal a különbséggel, hogy az 5-ös számot a 6-os váltotta fel. Ebben a blogcikkünkben az új ADIZERO ADIOS 6 cipőmodellt mutatjuk be Önöknek.

Az adidas ADIZERO ADIOS 6 a neutrális lábtípusú futóknak szánt, gyorsaságra tervezett aszfalt-versenyfutócipő. Az egyrétegű, hálóanyagból készült cipőfelsőrésze annyira könnyű, hogy alig érezhető a futás során. A futócipő anyagainak akár 50 %-a funkcionális Primegreen újrahasznosított anyagokból áll, a többi pedig a béléssel ellátott textilbetét.

Az alacsony súlyával a Lightstrike PRO rugós köztes cipőtalp is kitűnik. Az ultrakönnyű anyagról – a módosított etilén-vinil-acetátról (EVA) van szó, amelynek sűrűsége 0,16 g/cm³, és magasabb a légtartalma. Ez nagyobb energia-visszanyerést ígér, mint a klasszikus EVA-anyag esetében, ami egyébként dinamikusabb előremozgást is jelent. E futócipő főleg fürge, rövidebb jellegű szakaszokra alkalmas – akár a pályán, akár az úton.

A Continental™ talp az adidas legjobb megoldásának tekinthető, ami a futófelülethez való tapadást és a rövid talajfogást illeti. Az optimalizált profilú Continental cipőtalp első osztályú tapadási képességgel büszkélkedhet a száraz, de különösen a vizes felületeken az azonos nevű gumiabroncsgyártó ismereteinek és az ottani szakértőkkel való együttműködésnek köszönhetően.