SALOMON

THIS IS TRAIL RUNNING

KÉNYELMES TAVASZI TEREPFUTÁS

A SALOMON márkájú bevált terepcipőmodellek érdekes újdonságainak és innovációinak közös céljai vannak – a kompromisszumok nélküli funkcionalitás mellett a lehető legnagyobb kényelem nyújtása is.

A vadonatúj GLIDE MAX TRAIL terepcipő és az ULTRA GLIDE 2 és a SENSE RIDE 5 cipőmodellek újabb generációja a párnázóhab remek és bevált tulajdonságaira épül, hogy a kényelemből, a teljesítményből és a tartósságból készült tökéletes „futókoktélt” kínáljon a futóknak.

A Salomon már hosszú évek óta vezető szerepet tölt be a terepfutás világában, ami egyszerre természetesen kötelezettséget is jelent. Ezért igyekszik inspirálni szélesebb futóközösséget – akár a terepfutást könnyebbé és élvezetesebbé tevő technológiákon, akár csúcsversenyeken és versenysorozatokon keresztül, mint például a Golden Trail Series, vagy akár profifutók közvetítésével. De egyszerűen csak arra vágyhat az ember, hogy elmenjen a természetbe, hegyekbe és dombok közé, és ott keresse az izgalmakat, legyőzze saját kihívásait, javítsa  kondícióját és érezze jól magát anélkül, hogy rekordokat és eredményeket hajszolna.

 

VÁSÁRLÁS 

 

Salomon ULTRA GLIDE 2

VÁSÁRLÁS 

Salomon SENSE RIDE 5

VÁSÁRLÁS 

A rendkívül népszerű ULTRA GLIDE 2 modellnek a második generációja ideális választás lesz hosszú tréningekre vagy futóversenyzésre bármilyen terepen. Az Engineered Mesh anyagból készült felsőrésznek köszönhetően még légáteresztőbbé, tartósabbá és könnyebbé vált most a cipő. A sarokgallér és a nyelv is megváltozott a kényelemfokozás érdekében. A jellegzetes ívelt és hajlított R-Camber geometria is szintén megmaradt, elősegítve a zökkenőmentes átmenetet a földre érkezés és az elrugaszkodás fázisai között. A 6 mm-es talpmintázattal, a 3,5 mm-es stoplikkal és a 260 grammal remek választást jelent a futók széles körének.

 

Szeretnének, hogy csak egy pár terepcipő legyen cipőszekrényükben, miközben nem akarnak túl sokat gondolkodni azon, hogy merre is fognak futni, milyen terepre kell majd számítaniuk, esetleg alkalmas-e az adott terepre a cipőjük? Ezért van itt a SENSE RIDE 5 – a legsokoldalúbb és leguniverzálisabb terepcipőmodellnek az ötödik generációja! Tréningek, versenyek, hegyek vagy parkok – mindig lehet számítani a kényelem és a funkcionalitás kiegyensúlyozottságára. Az újfajta párnázóhabnak köszönhetően ez a cipőmodell kicsivel jobban tompítja a futás okozta ütéseket, de nem vesz el a korábbi hatékony dinamikájából és stabilitásából. A talpon található All-Terrain Contagrip hozzájárul a cipő hosszabb élettartamához, mivel keményebb felületeken is kevésbé hajlamos a kopásra. A stoplik magassága 3,5 mm, a talpmintázat 8 mm magas, a cipő súlya pedig 286 gramm (a 8,5-es méret esetében).

 

7852
7851

A legtöbb futót nem nagyon érdekli, hogy cipőjük 5 grammal könnyebb-e, vagy milyen is a talpmintázata. Felmérések szerint a futók 80 %-a a kényelmet és a komfortot helyezi előtérbe, és ezek a szubjektíven jól érzékelhető tulajdonságok elsőbbséget élveznek más technológiákkal és funkcionális jellemzőkkel szemben. Így a Salomon az idei tavaszi szezonra igazán szuperkényelmes, teljesen új terepcipőmodellekkel készült, miközben megújította és továbbfejlesztette néhány ikonikus modelljét is, amelyek magának a terepfutásnak a történetéhez kötődnek.

 

Már 2012-ben állt elő a Salomon fejlesztőcsapata az innovatív OptiVibe párnázóhabbal. A több éves fejlesztőmunkának és biomechanikai kutatásnak köszönhetően az ún. Energy Foam meglátta a napvilágot. Az később a Salomon márkájú országúti és terepcipőmodellek párnázási technológiáinak a sarokköve lett.

SALOMON MÁRKA