Férfi futball-labda adidas TANGO ROSARIO fehér

9 990 Ftvč. DPH
Kiárusítva

A termékleíráson dolgozunk. Ha azonnali információra lenne szükségük, kérjük jelentkezzenek e-mailben az [email protected].

Márka:
A gyártó kódja:
656927
Nem :
Anyag:
100% PU
Típus:
FIFA Quality

FIFA Quality

A FIFA logóval ellátott labdák átfogó tesztelésen esnek át. Az így előállított labdákat a FIFA jóváhagyta beltéri vagy kültéri használatra.

 

1. teszt: A labda kerülete

A röppálya jó becsléséhez egyenletes kerülettel kell rendelkeznie a labdának. A kerületet tíz különböző helyen mérik. Ezeket a részletméréseket az átlagos kerület kiszámításához használják. A FIFA Quality logóval ellátott labdáknak 68-70 cm-eseknek kell lenniük, a FIFA Quality Pro labdák kerületének 68,5 és 69,5 cm közöttinek kell lennie.

2. teszt: A labda kereksége

A pontatlan varrás deformálhatja a labdát. Az átlagot tizenhat helyen mérik, és azokból a mérésekből határozzák meg. A két határérték csak 2 %-kal térhet el az átlagtól (a FIFA Quality labdák esetén), vagy akár csak 1,5 %-kal (a FIFA Quality Pro).

3. teszt: Visszapattanás

A labdát tízszer szokták ejteni egy acéllemezre két méteres magasságból. A FIFA Quality labdáknak 115 cm és 165 cm közötti magasságba kell visszapattanniuk, a FIFA Quality Pro csak 120 cm és 165 cm közötti magasságba. Az egyes visszapattanások közötti különbség nem lehet nagyobb 10 cm-nél.

4. teszt: Súly

Minden egyes tesztelt labdát háromszor megmérnek egy speciális tartályban, amely úgy van lezárva, hogy a labdából kiszivárgó levegő esetleg ne befolyásolhassa a súlymérést. A FIFA Quality labdák súlya 410 és 450 g között mozog. A FIFA Quality Pro jelzésű labdák súlya pedig 420 és 445 g között van.

5. teszt: Beszívódás

Ebben a tesztben forog a labda, és eközben 250-szer áztatják be egy 2 cm-es vízzel töltött edényben. A FIFA Quality labdák eredeti súlyuk maximum 15 %-át szívhatják be. A FIFA Quality Pro csak súlyuk 10 %-át.

6. teszt: Nyomásveszteség

Nehéz előrelátni egy olyan labdának a viselkedését, amely játék közben nyomást veszít. Ebben a tesztben a labdát levegővel fújják fel. Három nap (72 óra) múlva ismét megmérik a nyomást a labdában. A FIFA Quality bélyeg megszerzéséhez a labda nem veszíthet el többet az eredeti nyomásának 25 %-ánál. A FIFA Quality Pro labdák nem veszíthetnek 20 %-nál többet.

7. teszt: A forma és a méret 

Ebben a tesztben a labdát 2000-szer lövik neki egy acéllemeznek 50 km/órás sebességgel. A varratoknak és a labda belsejének is sértetlenül át kell mennie ezen a teszten. A nyomásveszteségnek és a labda formájának és kerületének változásai minimálisak legyenek. Csak a FIFA Quality Pro pecséttel rendelkező labdák esnek át ezen a teszten.

8. teszt: A labda egyensúlyozása

Ebben a tesztben a labdának meg kell tartania röppályáját egyenes irányban. A labdát úgy mozdítják meg, hogy az vízszintes felületen egyenes irányba guruljon, és megfigyelik, a labda hány fokkal tért el eredeti egyenes pályájától. Csak a futsal labdák esnek át ezen a teszten. A FIFA Quality labdák legfeljebb 7,5 fokkal, a FIFA Quality Pro labdák pedig legfeljebb 5 fokkal térhetnek el.

Celý popis >

Nem ismerte meg a terméket a leírásból?